Lotus opleiding

Opleiding volgen?

Diploma LOTUS®

Een LOTUS®slachtoffer is iemand die een ongevalsslachtoffer natuurgetrouw uitbeeldt. Hij/zij speelt een belangrijke rol in het Eerste Hulp onderwijs en bij de examens Eerste Hulp. Daarnaast kun je ook ingezet worden bij oefenavonden of bij een rampenoefening.

Ben je in het bezit van het Diploma Eerste Hulp Oranje Kruis, of Rode Kruis (EH4100), heb je een goede lichamelijk gezondheid? Kun je goed kleuren onderscheiden, heb je voldoende vrije tijd en enig inlevingsvermogen? Dan is deze opleiding waarschijnlijk wel wat voor jou!

In ongeveer 30 lessen van 2 uur (dus 7 à 8 maanden tijd) leer je ontwerpen en ensceneren, zo natuurgetrouw mogelijk grimeren en acteren van verschillende verwondingen en ziektebeelden. De opleiding wordt afgesloten met een landelijk examen.

Bij het starten van de opleiding wordt door de kringinstructeur een basispakket met grime artikelen samengesteld, deze is inbegrepen bij de opleiding.

De opleiding bestaat uit diverse onderdelen

Ontwerpen en Ensceneren
Het bedenken van een logisch verhaal, hoe kan dit gebeurd zijn en het in scène zetten met alle attributen om een ongeval zo realistisch mogelijk te laten lijken.

Grimeren en Acteren
Welk materiaal gebruik je, hoe maak je dit op kleur, wat zijn de kenmerken van de wond, wat is jouw gedrag en houding, wat doet meer of minder pijn en hoe is jouw reactie op de hulpverlening?

Ieder jaar organiseert onze kring een informatie avond, de eerstvolgende is 11 september 2018, wij zijn voornemens eind september 2018 te starten met een nieuwe opleiding. Heb je belangstelling? Meld dit via info@lotuskringzhz.nl

De informatie gaat voornamelijk over alle praktische zaken van de opleiding, waaronder de lesavonden, materialen, kosten en examinering.

Meer informatie (ook over lid worden van onze kring) is op te vragen via onze contactpagina.